26 Şub 2013

Cilt Bakımı Rutini

Herkese selamlar,

Tatildeyken tembellik yapmak olmaz deyip ne yazsam derken aklıma cilt bakım rutini geldi. Ben de kendi cilt bakımı rutinimi sizlerle paylaşacağım.

* Öncelikle; karmadan yağlıya dönük, kışın alın bölgesi çok kuruyan bir cildim var, yağlı ciltliyseniz bilmeniz gereken ilk şey yağlı makyaj temizleyici kullandıktan hemen sonra cildinizi iyice yıkamak.

* İkinci önemli adım ise asla makyajla uyumamak. Her cilt tipi için geçerli evet ancak akneye meyilli ise zaten cildiniz, özellikle fondöten ile uyursanız sabah bir sivilce patlaması size merhaba diyebilir.

* Üçüncü adım cildi güzelce nemlendirmek. Yağlı ciltli olmanız sizin krem kullanmanıza engel değil, cildinizi daha çok yağlandıracağını düşünüyorsanız burada yanlışınız var demektir. Su bazlı nemlendiriciler tercih ederek sivilcelenmeyi önleyebilirsiniz. Unutmayın ki nemsiz bir cilt her zaman erken yaşlanır.

Gelelim benim uyguladıklarıma;

Cilt makyajımı öncelikle Olay'in bu temizleme sütüyle iyice temizliyorum.Temizlemesinden çok memnunum, ayrıca cildimde herhangi bir soruna yol açmadı.

Göz makyajımı temizlemek için ise Clinique'in göz makyaj temizleyicisini kullanıyorum.Çift fazlı, yağlı bir ürün. Makyajı zorlanmadan çıkarıyor. Uyguladıktan hemen sonra yıkama ihtiyacı hissediyorum.








 Makyajımı temizledikten sonra yüzümü Body Shop'un çay ağacı özlü temizleme jeli ile temizliyorum. Bu serinin daha önce yüz köpüğünü bitirmiştim o da çok başarılıydı, bundan da çok memnun kaldım. Ciltteki fazla yağı alıp harika bir şekilde temizliyor. Ferah bir kokusu var.







Temizledikten sonra cildime Sebamed'in yağlı ciltler için çıkardığı serinin toniğini uyguluyorum. Yazısı mevcut, tık tık









Yüzümü nemlendirme aşamasında Nivea'nın Pure&Natural serisinden olan bu su bazlı nemlendirici kremini kullanıyorum. %95 doğal içerik vs diyor, ne kadar doğrudur bilemem. Cildimde hiçbir soruna yol açmadı nemlendirmesi gayet başarılı.





Göz çevresi için ise Caudelie'nin bu göz/dudak için olan göz kremini kullanıyorum, dudaklarıma tercih etmiyorum açıkçası. Toplu iğne başı kadar iki nokta tüm gözünüze yetiyor. Bayılıyorum.









Benim cilt bakımı rutinim böyle. Siz neler yapıyorsunuz cildinizi korumak amaçlı?
Sevgiyle kalın :)

21 Şub 2013

Çantamdaki Makyaj Çantamda Neler Var?

El kadar çantaya sığdırdıklarım mı olsaydı ki adı bu postun?
Genelde kocaman kocaman çantalar kullanmıyorum hatta çoğu çantam minicik, minicik de olsa yanımdan eksik etmeyeceğim tek şey şu minik makyaj çantam. :)


 Bu sempatik çantayı Gratis'ten almıştım içinde pek işimi görmeyeceğini düşündüğüm fırçalar vardı. Ama çantam için ideal :)



İçindekilere gelelim şimdi de :)




Sabah derslere gecikmemek için çoğu kez okulda makyaj yaptığım için sanırım taşımazsam olmaz bunları :)


Gene Gratis'ten aldığım seyahat için küçük krem kutularına;
-Neutrogena El kremi
-Essence krem allık strawberry 20
-The Balm- Balm Shelter/light medium


Gratis'ten aldığım minicik far paletim,evet bi alex değil fakat gün içinde harika bir kurtarıcı.
Çantanın içinden çıkan tırt fırçalardan işime yarayanlar. :) Parmakla sürmekten daha başarılı sonuç veriyolar.


Çantamdaki Garnier Roll on'um  :), boğazına taktığım minik saç lastiklerim bunalınca direk saçımı örerim.
Rimmel London'dan aldığım süper keçe uçlu eyelinerım,uzun süredir bulamıyorum. :(


İşte benim bebeklerim :) Benefit'in celebutante kitinden çıkan ürünlerim.
Soldan sağa;
Don't Stray far bazı,
Lip Gloss (çok fazla sevmesemde taşıyorum işte)
High Beam (kaş altlarım veya elmacık kemiklerime uyguluyorum.)
Vazgeçemeyeceğim canım rujum. :))

 
Mini boy Nina l'elixir tester parfümüm kokusu çok güzel :)

Muhtemelen birçoğumuz makyaj çantamızın ,kol çantamızı ağırlaştırdığını söyleriz o yüzden böyle mini boy çözümlerle hafif hale getirebililiriz. :)
Mutlu Kalın,
Fatma :)




Günlük Makyajım

Merhaba arkadaşlar,günlük makyajımda vazgeçemediğim sürüp sürüştürmezsem içimde kalan ürünlerimi paylaşıyorum sizlerle . :)
Zıpcıktım da sizlere selam eder..
Sıralarsak:
İlk önce süngerime dökerek yüzümün her yerinne uyguladığım The Balm'ın balm shelter'ı light/medium<3
Panda gözaltları kapama part 1' de Garnier roll on -açık
Panda gözaltları kapama part2' de The Balm - Time Balm consealer
Hemen hemen her makyajıma katkısı bulunan The Balm-Balm Jovi Paletim'den isteğime uygun far,
Paletteki Mary Lou Aydınlatıcı yı kaş altlarıma,
Paletteki Frat Boy allığım. :) - pembe allıklar renkler daima çıtır gösterir. ;)
Maybelline Color Tatto- Black
The Body shop-lip balmı cranberry
Christian Dior Capture pudra - beige 2
Ecotools : pudra ve allık için kullandığım fırçam
Ecotools : eyeliner fırçası
Rimmel London Kate Moss 107
+unutmuşum eklemeyi essence'in çok sevdiğim far fırçaları
+Ecotools far fırçam
:

Mutlu Kalın,
Fatma. :)

18 Şub 2013

Kalyon Tırnak Bakım Ürünleri























Herkese merhabalar yeni bir yazıyla karşınızdayım,

Geçenlerde bir kozmetikçide kalyon ürünlerinde %50 indirim olduğunu gördüm ve hemen içeri girdim, 4 tane kalyon ürünü kaptım. Bunları aldığım ilk gün kullanmadan blog için çekmiştim.

1- Tırnak ve Tırnak Eti Peelingi : Fotoğrafta en soldaki ürün gördüğünüz gibi oje kurutucu ambalajında. Bende bunu oje kurutucu sandım öyle aldım, sanırım orda birileri kurcalarken yanlış kutuya koymuş bunu. Denemek istiyordum zaten ama çok gereksiz bir ürün. İçinde bence küçük şeker parçacıkları var bunların size peeling yaptığını idda ediyor , kokusu yok gibi ama parmaklarınızı kokladığınızda çok kötü bir kokusu var. Hiç sevmedim.

2- Sararmayı Önleyici Cila : Yapısı parlatıcılar ya da koruyucular gibi. Birkaç kez kullandım fakat henüz bir etkisini göremedim. Oje öncesi tırnağınıza uyguluyorsunuz. Aynı işi başka ürünler de yapıyor.

3- Oje Kurutucu Sprey : İşte bu kesinlikle favorim oldu. Oje sürdükten 1 dakika sonra tırnaklarınıza sıkıyorsunuz, hemencecik kurutuyor. Yanınızda mutlaka peçete vs bulundıurun çünkü sıktıktan sonra elinizde yağ-silikon kalıyor.

4- Oje Matlaştırıcı : Buna tek kelimeyle ba-yıl-dım. Ojenizi sürdükten sonra topcoat sürer gibi uyguluyorsunuz bunu, hemencecik matlaşıyor. Birkaç gün sonra mat etki kayboluyor, çok suyla temas ederseniz en fazla iki gün sonra çıkar. Ayrı ayrı mat ojeler almaktansa bir tane matlaştırıcı aldığınızda, istediğiniz ojeler anında mat bir görünüme sahip :)

Ürünlerin her birini 2,50 TL ye aldım. Sevgiyle kalın.

17 Şub 2013

Açılışımız Şerefine Çekiliş



Merhabalar blog açılış şerefine kendi çapımızda bir çekiliş düzenliyoruz, hediye edilecek ürünler ;








* Paco Rabanne Black XS 50 ml (Fatma'nın hediyesi) İsveç'ten alındı.

* M.A.C Fluidline Gel Eyeliner Blacktrack siyah rengi. ( Merve'nin hediyesi) M.a.c mağazasından alındı.

Ürünler kullanılmamış olup %100 orijinaldir, istediğiniz mağazada orijinalliğini sorabilirsiniz. Bu hediyeler dışında kazanan kişiye ufak hediyelerimiz de olacaktır ;)

Gelelim şartlara;
+ Blogun takipçsi olmanız (Zorunlu)
+ twitter.com/Kozmetikonuslr adresini takibe almanız (Zorunlu) --- Adres güncellendi yenisi budur.
+ Öncelikle blogunuzda duyurmanız. Twitter veya facebook da olabilir. (Zorunlu)


Çekiliş an itibariyle başlayıp 15 Mart'ta sona erecektir. Şartları yerine getirdikten sonra duyurduğunuz link, e-posta adresiniz, adınızın bulunduğu bir yorumu aşağıya bırakmanız yeterli olacaktır. Çekiliş random.org le belirlenecektir.

Herkese bol şans :)

16 Şub 2013

The Body Shop Cranberry Joy Lip Balm



Geçenlerde Body shop un facebook sayfasında bir yarışma düzenlendi. En sevdiğiniz Body shop ürününün resmini yolluyordunuz, seçilirseniz çilek seti ödüldü. (Nasıl bir cümle bu?) Ben de bu fotoğrafla katılmıştım yarışmaya ve kazanmışım :) Ürünlerin gönderimi haftaya olacakmış, haftaya tanıtırım burada muhtemelen.

Gelelim bu lip balma. Yazın bu harika kokan lip balmlarda %50 indirim varken kaçırmak istemeyip hemen almıştım bir tane. O günden beri de severek kullanıyorum. Hemen hemen her gün kullanmama rağmen ortasında biraz çökme oldu daha.

Ben tam bir lip balm bağımlısıyım. Dudaklarım konusunda çok dertliyim. Çok kurular, sürekli kavlıyolar ben de kavlatıyorum :) Bu yüzden çantamda ayrı, odamda ayrı ve inanmazsınız belki ama mutlaka yastığımın altında bir lip balm bulundururum. Gece yatmadan önce yastık altındakini sürer uyurum.

Neeyse ben yine konuyu çook uzattım, geleyim bu lip balma.  Şeker mi şeker bir kabı var çok tatlı <3 Dudağınıza sürdüğünüzde yumuşacık yapıyor, hafif de pembemsi renk veriyor bu da bir artısı bence.
Dudak derilerinizi kurutmayıp aksine müthiş nem veriyor. Tek kötü özelliği içine parmağınızı daldırıp alıyosunuz ben bu özelliğini hiiç sevmedim.

Fiyatı 14,90 sadece The Body Shop'lardan temin edebilirsiniz.
Sevgiler, Merve

:)

15 Şub 2013

Fondötenler de Olmasa

Merhabalar :)
Şu ana kadar hiç tüm cildime fondöten dağıtıp sürmüş değilim fakat yanaklarımda dönem dönem sivilcenin kızarık ve izlerini kapamak için başvurduğum bi kaç çeşit fondötene sahibim.


Soldan sağa:
THE BALM : time balm foundation(light/medium)
L'OREAL : Matte Morphose Fondöten (200)
MAYBELLINE: Dream Matte Mousse (light 1)
BENEFİT: Erase paste (no 2:medium)

Time Balm Foundation:
İşte gene the balm gene benim bebeğim cildime tam uyumlu ve kapatıcılığı harika,gün boyunca ne kuruma ne de renk koyulaşması yapıyor hatta daha fecisi dışarıdaki tozu kiri yapıştırmıyor. :)
Cildi nemlendiriyor. Çok severek kullanıyorum eğer cildiniz benim gibi kışları kuru yazları yağlıya dönükse tam size göre,ben kullanmadan önce altına Balm Shelter uyguluyorum böylece nemlendirmesi daha güzel ve kalıcılığı daha iyi oluyor. :)


*Ciltteki duruşu bu şekilde asla topaklanma ve kalıp gibi bir görüntü oluşmuyor.
*Cilt çizgilerinin arasına girip belli etmiyor.
Bir tabaka fakat yumuşacık ve çok doğal duruyor.
*İçinden bi adet sünger çikiyor ve sürümü kolaylaştırıyor.
*Bu fondöteni fırçayla uygulamıyorum iz bırakıyor daha çok süngerler yardımıyla yediriyorum.
ve sonuç:
HARİKA! :)) (28 tl)







Matte Morphose Fondöten:
Köpük yapıda bir fondöten bendeki 200 numarası cildime koyu gibi fakat zaman zaman sivilce sonrası kızarıklıktan öte morlukları görünmez kılabiliyor. :) O yüzden her ne kadar koyu ve gün içinde cildimde bir tabaka gibi dursa da napalım o morlukları kapattığı için elimin altında durmasında fayda var. :)
Benim gibi açık tenli biri gider de niçin bu ton alır ? Kapağında ki 75 kr etiketini görmüşsünüzdür. 75 kuruş değil :D 2 yıl önce İsveç'e tatile gittiğimde almıştım 75 kron'du, o zaman yaklaşık 12 tl ye falan geldi.Türkiye'de 40 tl civarı olduğunu bildiğimden görür görmez kalan bi bu rengi vardı aldım gitti.
Ciddi kullanıcısı çıkmışım ama dibini gördüğüme göre. :)
*Çamur gibi bir görüntüsü var fakat ciltte silikon bir tabaka oluşturuyor bu his hoşuma gitmiyor değil.
*Fakat kötü yanı derseniz bir süre sonra ciltte iyice koyulaşıyor ve tonu uygun olmadığı için bi bütünlük sağlayamıyoruz.
*40 tl yi hakettiğini düşünmüyorum.





Dream Matte Mousse:
Maybelline'ın köpük fondöteni bendeki 1numaralı light tonu cildimle bütün fakat şu varki kapatıcılığı hiç hoşuma gitmiyor.

*Çamur yapıda ve sürümü cidden zor,topaklanma yapıyor.
*Cilt sanki emmekte çk zorlanıyor.
*Bacak kapatıcısı yapılmayacak kadar sinir bozucu. :(
*Yıldızımız bir türlü barışmadı hiç kullanmıyorum. :/












Erase Paste:
Benefit'in sempatik ürünleri, Evet cidden iyiler hoşlar da abartıldığı kadar değil, ve o yüksek ücretlerini pek hak ettiğini düşünmüyorum en azından benim elimde olan ürünlerinin.. :/
Bu kapatıcısına gelirsek,
*Yağlı bir yapısı var.
*Kapatıcılığına üzügünüm laf edicem : kapatıcılığı mı? ne hani nerde ?
*Cilde sürüldüğünde cizgilerin aralarına giriyor ve bu hiç hoş bir görüntü değil. :)
*Aldığımdan bu yana ne zaman heveslenip bu kez olucak diyip sürsem evden çıkmadan illaki siliyorum :(
*Göz altları içinde uygun değil toplanma yapıyor.
*Bilemiyorum belki benim cildimle anlaşamadı memnun kalmadım. :/








Sizlerinde özellikle köpük yapıda tercih ettiğiniz fonfötenler varsa önerilerinizi bekliyorum. :))
Mutlu Kalın,
Fatma :))

14 Şub 2013

"Güzellik Kazanı" ile Küçük Bir Röportaj

Herkese merhabalar,

Blog açtığımızdan beri Fatmayla hep düşünüyorduk bunu. Bir blogger veya youtube da video yapan biriyle röportaj yapmak. Kimi seçsek diye düşündük düşündük. Fatmayla konuşurken, güzellik kazanı aynı bizim ilerdeki halimiz değil mi? diye bana sordu :) Gerçekten de bizim evlenip yuva kurmuş halimiz olarak görüyoruz onu ve çok çok seviyoruz :)

Gelelim içeriğe sorular çok olmasın diye özen gösterdik, Arzu ablamızı yormak istemedik. Kendisini izlemekten, okumaktan çok çok büyük keyif alıyoruz. Kendine has hanım hanımcık tavrıyla onu hep aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz.

* Blogger olmaya ve video çekmeye nasıl karar verdiniz?

-Öncelikle iyi bir blog okuyucusuydum ve elimdeki onlarca ürüne bakıp neden olmasın dedim. Videoda ise , blogda zaten yüzümü gizlemiyordum, canlı olarak anlatmak daha faydalı ve keyifli olur diye başladım, devamı geldi :)

* Video çekmek günlük yaşamınızı nasıl etkiledi?

- Video çekmek blog yazmaktan daha) zor ve riskli. Ekstradan vakit ayırmanız gerekiyor, hem editlemek ve yüklemek de baya zaman alıyor. O yüzden bazen günlük olayları yoğun video çektiğimde aksatabiliyorum. Ama video vasıtasıyla dışarda 1 kaç kişi tanımıştı, çok hoşuma gitti :)

Size göre bir bayanın makyajında olmazsa olmaz ürün nedir?

Benim için güzel bir cilt çok önemli, eskiden olsa fondöten derdim ancak son zamanlarda BB krem ve renkli nemlendiricileri daha çok sevmeye başladım. Ayırca siyah bir göz kalemi, mascara ve concealer ile günlük ihtiyacımız olan makyajı yapabiliriz.

Yeni başlayan bloggerlara tavsiyeleriniz nelerdir? (İtiraf edeyim, kendimiz için sorduk bunu :))

Öncelikle çok sık güncelleme yapmaları, yazılarında kesinlikle tarafsız olmaları ve görselliğe önem vermelerini öneririm.

Son olarak "Güzellik Kazanı"nın bu güzelliğinin sırrı nedir?

- Çok teşekkürleer :) Asla gece makyajla uyumam, ne olursa olsun temizliğimi yaparım. Günlük ve haftalık bakımımı ihmal etmem. Bol su içmeye çalışırım ama yine de cildim kurudur :( Uyku düzenime dikkat ederim. Bunların haricinde bence cilt yapısı genetik diye düşünüyorum. Anneme borçluyum diyebilirim. :)


Burdan tekrar kendisine bu minik röportaj için çok çok çok teşekkür ederim. Gerçekten her blogger ın tanışması gereken, yalnızca videolardan fotoğraflardan görüldüğü kadarıyla bile çok renkli bir kişiliği olan dünyanın en tatlı herşeyden önce annesi, sonra bloggerı.

Okuduğunuz için teşekkürler, bir başka yazıda görüşmek üzere.

Sevgilerle kalın :)




Sebamed Clear Face Tonik


Herkese merhabalar :)
Bu yazımda sebamed in toniğinden bahsedeceğim. Övgüleerle dolu bir yazı sizi bekliyor çünkü ben bu toniğe hayatımın toniği diyebilirim! Hele ki benim gibi karmadan yağlıya dönük bir cildiniz varsa bu tam size göre! Clear face serisi genelde yağlı,akneye meyilli-akneli ciltler için oluşturulan bir seri. Sivilce problemim pek yok ama mutlaka bir tane küçük de olsa çıkar hiç boş bırakmaz yüzümü sağolsun. Neyse sevdiğim yönleri;

*Cildinizdeki fazla yağı alıyor, kesinlikle yağlandırma yapmıyor.
*Asla kurutmuyor, hatta bir de nemlendiriyor.
*Sürdükten sonra ferah bir his bırakıyor.
*Ciltteki kızarıklığı dengeliyor.
*Gözeneklerinizi küçültüyor.

Sevmediğim yönleri, yok. İyi ki almışım dediğim ve aldığımdan beri hep kullandığım kıymetlimdir. Pamuğa döküp cildinize uyguluyorsunuz. Oldukça da bereketli çıktı aylardır bitmedi. Benim tonikte aradığım en önemli özellik yağlandırma yapmaması ki bu tonik hepsini karşılıyor. Koşunuz alınız.

Satış fiyatı 24,95 olması lazım fakat almak isteyenler için %40 indirimli *buradan* temin edebilirsiniz.

Sevgiler, Merve.

13 Şub 2013

Koyu Renk Ruj Sever Olarak

Merhaba arkadaşlaar :))
Bu postumda sizlere bordo,koyu renk ruj sevdamdan bahsedicem. :)
Hepimizin ilk makyaja başladığı makyaj sayılmasada ilk sürüp sürüştürdüğü şeydir lip stikler. Hele ki biz 90'lı kuşağın lise yıllarına adeta bir bomba gibi düşen Nivea Cherry Kiss :D :D
Sürünce bi anda yüzde bi parlaklık ve renk getiren o harika şey. :)) Fakat eski cherry kiss'e bu övgüm, niveanın yeni serisindeki cherry kiss aynı rengi vermiyor malesef daha fazla gloss kıvamında ve o bordomsu renk sanki daha şeffaf. :(

İşte o farkındalıkla edinmek istediğim ilk makyaj malzemesiydi koyu renklerde bir ruj. :) 5 yıl önce aldığım Golden Rose rujum. :)) o günden bu yana olan koyu renkteki rujlarım;

  Soldan sağa;
*Benefit-no cımpetition,
*Avon-russet dream,
*Lancome Paris-16,
*Oriflame-Radiant Red,
*Rimmel London-by kate 107,
*Golden Rose-123


Benefit-no competition
Benefit'in celebutante kit'inden çıkan oldukça yumuşak bir ruj.Yoğun bir renk vermiyor fakat dudağı çok güzel nemlendiririyor.Her daim çantamda yer alır. :))
Dudağa verdiği renk şu şekilde:
*Dudak rengine oldukça yakın olsada mor alttonru bir ruj.
*Çok çabuk emiliyor.
*Dudakta yumuşak bir his bırakıyor.





Avon-russett dream
Avon'un bu ruju oldukça kuru dudağınıza lip balm sürmezseniz dudaklarınızı çok kurutuyor.Rengini seviyorum fakat ışıltıları oldukça yoğun buda günlük kullanım için fazla tercihim olmuyor.
Dudağa verdiği renk:
*Kuru olması tek (-) özelliği.







Lancome Paris-16
Bu ruj bi arkadaşımın hediyesiydi bu tonları sevdiğimi biliyo fakat bordodan çok kırmızı bir renk yüzümle birleşince fazla parlak duruyor,allık ve göz makyajıyla orantılı olarak kullanılması gereken bir ruj.
*Yapışkan bir etki bırakıyor.
*Kalıcılığı oldukça fazla fakat kalıcı rujların sevmediğim bir yanı dudak içine yakın kısımları ister istemez konusurken yiyorum :) , dış kısımlarda koyu renk kalıyor ve buda renk eşitsizliği yarattığı için sürekli kontrol gerektiriyor.


Oriflame-Radiant Red
Bu ruju sırf rengi için almıştım 2 yıl önce. İnce yapılı gloss tarzı bir ruj aslında.Dudağa verdi renk:

*Çok ince yapılı olduğu için fazla bir renk vermiyor.
*Taa ki 3593 kez üst üste sürerseniz tatlı bi renk bırakıyor. :/
*Dudakta emilmiyor ve konuştukça dış kısımlarda birikme yapıyor bu da ruj için en olmaz özellik.
*Yani elinize geçicek gibi olursa aman diyim sakın.


Rımmel London-by Kate 107
Eveet işte favori parçam bana yeni katılsada 1 numaraya yükseldi evvet işteee aradığım bu diyebiliyorum.Watson's tan 12.90 tl ye aldım. Ve rengi o kadar güzel ki o kadar hoş bir duruşu varki kadifemsi :) Dudaktaki duruşu:
*Sonunda hayalimde ki renge kavuştum.
*Kalıcılığı da oldukça iyi.
*Nemlendirmesi kezaa, dudağı hiç kurutmuyor.
*Yüzüme sürdüğüm ilk saniyede canlılık kattığı için şiddetle öneriyorum canlar denemelisiniz. :))




Golden Rose-123
İlk göz ağrım cidden ilk koyu renk rujum :) avm de Golden Rose standından almıştım. :)
*Çok çok kuru bir ruj.
*Rengi çok güzel olsada.
*Rujun altına balm sürseniz dahi dudakları kurutuyor.
*Çok kuruttuğu ve cidden dudaklarımı bozduğu için tercih etmiyorum. :/


Şöyle de bir gerçek var ki hiç bir zaman kat kat sürüp kullanmadım hiç bir rujumu hafitçe pıt pıt yapıp geçerim çok koyu rujlarımı o bile beni çok mutlu etmeye yetiyor. :))

Sizinde eğer böyle bir zaafınız varsa önerilerinizibekliyorum denemeye açığım. :))

Sevgiler Fatma :))

10 Şub 2013

Essence Farlar ( quattro XOXO 01,60,62 )

Merhabalar :)

Bu postta elimde bulunan Essence farlardan bahsetmek istedim sizlere. Öncelikle Essence benim far deneylerimin ilk adımı oldu, Merve'ye yanında fırçalarını getir noluuuur, öğret bana sürmesini diye diye öğrendim bu işi. :) İlk farım Essence 60 yeşil, neden yeşil ?
Sephora'da gezerken Nars (sanırım bütün kozmetik markaları bi yana Nars'ın üzerimdeki etkisi bi yana) 'ın farlarına bakıyodum. Panda gözlerim biraz aydınlansın istedim üzerine sarı'da en sevdiğim renk patlattım gitti, fffff o kadar beğendim kiii fiyatını sordum 67 tl dedi. Yutkunmak istedim yutkunmadım tabi orda o kadar tiribe girip fiyat sormuşum, sanki bana 10 lira hop hadi al alsana al al , almayanı dövüyolar mı deseydi? Teşekkür ettim usulca terk ettim mekanı... Gittim gratise essense standında sarı far aradım yoktu. :( En cana yakını yeşil geldi o an bana ve aldım. Yani biraz gaflet anıma denk geldi. :):)

İlk gözağrım 60 numara - Görünce yaşadığım kaptığım gibi kasaya koştuğum 62 :


-Renkleri benim için çok cezbedici olsalarda pigmentasyonlarından açıkçası pek memnun değilim. :(
-3-5-7. fırça darbesinde renkleri belli oluyor ve çok çabuk uçuyorlar.
-Kalıcılıkları da keza, muhtemelen açık renk olmalarının da bunda etkisi var fakat keşke biraz daha renklerin hakkını verebilselerdi :/
-Evet çok seviyorum :) fiyatları 5.45 tl





Küçük bi uygulama göstermek istedim. Far bazı olarak Benefit Don't Stray kullandım, onun üzerine olduğu zaman daha parlak ve canlı görünüyor fakat dediğim gibi kalıcılık konusunda aklıma geldikçe bi fırça atıyorum. :))

Göz pınarıma sarı renk 60, orta ve dış kısımlar 62 yeşil farımı, eyelinerımda Maybeline Collor Totto Black kullandım.


Şu aralar halen devam etmekte olan Rossmann indiriminden aldığım quattro XOXO 01:

 Essence indiriminde 3.50 tl'ye ne gördüysem aldım zaten bu far paletide 3.50tl'ye kaçmazdı. :)) Benim gibi gözleri hafif çukurda olan arkadaşlarımızın 1 numaralı silahı muhtemelen beyaz,gri farlar , aydınlatıcılar. :) Bu paletin en güzel yanı bu ilki rengin çok yumuşak ve doğal bir ışıltı vermeleri, çok beğendim.
Parmaklarımda pigmentleri çok kaliteli görünüyor gibi fakat bu sonuca beyaz-gri dışında , diger lila ve siyah için 4-5 parmaklama sayesinde kavuştum... /:



Swatchları bu şekilde :/ bunlar da 4-5-7-945348 parmak darbeleri :/ Azıcık hayal kırıklığı yaşadım lila ve siyah için ama The Balm'ın Balm Jovi paletinde ki REM benim kurtarıcım oldugu için aman yaaaaaa diyebiliyorum. :)


Aynı şekilde Don't Stray far bazımla ortaya çıkan sonuç bu oldu..

 Flaşında etkisiyle aldığım sonuç, fakat kalıcılıkları sorun yaratsada 5 liraya ekmek arası iyi gidiyo :))

Sevgilerle Fatma :)



9 Şub 2013

The Balm Cabana Boy & The Balm Hot Mama



































Herkese selamlar :) Üşengeçliği şöyle bir kenara atıp post yazmak gerektiğini anladım sonunda. Evde bütün gün yatmaktansa en azından yazı hazırlayalım değil mi ? Biliyorum bu allıkların yazısını 10 blogtan 8 inde görüyorsunuz.  Ben de çok sevdiğim bu allıklar için nacizane fikrimi yazayım dedim.

Hot mama ışıl ışıl bir şeftali rengi üstündeki kadını hep Rihanna'ya benzetiyorum :) Ambalajları müthiş kullanışlılığı, deseni her şeyiyle 10 numara 5 yıldız! Kalıcılığına hiçbir şey diyemiyorum çünkü benim yüzümde hiçbir allık 2 saatten fazla durmuyor aslında bu dertten çok muzdaribim :( Unutuyorum, yanımda taşımıyorum hiç böyle evden dışarı allıkla çıkıp allıkla dönemedim öyle yani yüzüm emiyo mu allıkları anlamadım. Nars Orgasm dupe u diyenler var. Malesef bizler Narsla sadece rüyalarda buluşuyoruz, çok pahalı buluyorum hele ki şu öğrenci halimle. Alın 13,50 ye indirimle bir hot mama keyfini sürün ;)

Cabana boy pembe,mürdüm gibi bir renk. Dünyanın en tatlı bloggerları arasında olan Ayşenin bir zamanlar yapmış olduğu blog satışından almıştım,gratis bulunduğum ilde yoktu o zamanlar. Ben beyaz tenliyim açıkçası buğday tenlilere daha çok yakışır diye düşünüyorum. Bende suratım morarmış gibi durdu :) Ama bu allığı far olarak kullandığımda özellikle gölgelendirmede müthiş oluyor bayılıyorum! Kalıcılık konusunda benden allıkların hiçbirine not yok :) Ama far olarak kalıcılıkları güzel.


                           Cabana Boy    Hot Mama
Sizlerin önerebileceği kalıcı allıklar var mı neler?

Sevgiler, öpücükler
Merve :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...