31 Mar 2013

The Balm Ima Goodkisser Ruj



























Hepinize selamlar!

Pazar günlerini hiç sevmem, bugün de hiç yazasım gelmedi ama dedim böyle tembellikle nereye kadar, hemen toparlandım sizler için yazmaya başlıyorum.

Size The Balm'ın bu güzel pembe tonlu rujundan bahsedeceğim. Testerlarının olmayışı çok büyük bir eksiklikti benim için denemeden almıştım rengine yanmıştım yani.

 Gelelim ki bu rujun dışı sizi içi beni yakar. Ambalaj olarak mac rujlarından esinlenmişler belli ki, sadece gümüş rengi ve kapak kısmı daha sert maclere göre.

Neyse ki kabında ve dış görünüşünde her şeyi on numara beni cezbetti diyebilirim. Dudaklara sürdüğümüzde naneli böyle dudakları yakan bir aroması var ki bundan hiç ama hiç rahatsız olmadım.

Beni rahatsız eden yönü dudaklarıma sürdüğümde dudaklarınız çatlak olur yarım yamalak sürülür ya o şekilde duruyor.

Acaba benim dudaklarımda mı problem oldu? Görüşlerinizi bekliyor, hepinizi öpüyorum.

30 Mar 2013

Mart'ta Vazgeçemediklerim

Merhaba arkadaşlar :)
Bu yazımda son birkaç haftadır sık sık kullandığım ürünlerden bahsedicem sizlere;





















yüzüm için:




























*Time Balm' ın makyaj bazını 8 mart indiriminden almıştım o gün bugündür atlamadan sürüyorum çok memnunum, indirimde denk getirip bir adet bulundurun derim fontoteniniz,allığınız,pudranız porselen üzerine sürülüyormuş gibi duruyor. :)
*Balm Shelter'ım HİÇ BİR şey sürmesem bile bu kremi sürmeden çıkmıyorum arkadaş! Cilt tonunuzu çok güzel eşitliyor ve hafif bir kapatıcılıkla kızarık mızarık bırakmıyor. :) 18spf ayrıca..
*Time Balm Fondöten bu fondotenin sert bir kıvamı var fakat biraz dikkatli makyaj yapıyorsam kesinlikle kullanıyorum.yüzüm harika görünüyor. :)
*Chistian Dior'un pudra:Çok güel bir yapısı var tester bir ürün fakat 2 aydır hemen hemen hergün kullanıyorum 3 gr olmasına rağmen oyuk bile oluşmadı :))
*Essence'in Home Sweet Home serisinin allığı, bu allığı 3.5 tlye Rossman indiriminden almıştım ve çok çok severek kullanıyorum evet kalıcılığı mükemmel değil fakat hangi allıkla 15 saaat geçiriyoruz ki :)) çok tatlı bir pembe. ve çıtır gösterdiğiyle ilgili garanti verebilirim ;)




Göz'üm için:



























Garnier Roll-on:Sürmeden balkona bile çıkmam :*
Benefit stay don't stray: far bazım,çok memnunum farlarım gün boyu rengini çok çok az bir farkla koruyor.
Rimmel London: Gene Mervemin bi keşfi sayesinde elimde bulunan harika eyeliner,artık satılmıyor ve bitmek üzere çok özleyeceğim :/
The Balm Meet Matte :Mat farları barındıran bir palet boyutunu seviyorum fakat Balm Jovi'niz varsa pekte elzem değilmiş onu farkettim olsun indirimden almıştım diyerek kendimi avutuyorum. :)



























The Balm Cheater: 8 Mart indiriminden aldığım harika maskaram çok memnunum :) :)
Benefit Krem Far: Kaş altımı ve göz pınarlarımı bu farla aydınlatıyorum çok yumuşak bir rengi var çoğu zaman baz olarak da kullanıyorum.



Dudaklarım:


























Essence'in 10 numara femme fatale dudak kalemini sürüp iyice dağıtıyorum ve gene essence in kirazlı lip gloss unu sürüyorum çok sağlıklı ve canlı bir görüntü oluyor. Çok seviyorum. :))

Sevgiyle Kalın :)

29 Mar 2013

Avon Planet Spa Yüz Maskesi




































Hepinize merhabalar merhabalaar :)
Sizlere bugün Avon'un bu "Ölü Deniz Mineralleri" içeren maskesinden bahsedeceğim. Bu maske yaklaşık 8 aydır benimle ve sanırım bu süre yorumlamam için yeter de artar bile.

Avonun sevdiğim tek ürünü saç serumu değilmiş meğerse, bu maskeyi geçenlerde dolabımda buldum. Rengi gördüğünüz gri böyle çamur gibi oluyor sürünce. İçinde tanecik vs hiçbir şey yok, kremsi yoğum bir yapısı var sürer sürmez cildinize öyle bi tutunuyo ki :)

Bu serinin soyulabilir maskeleri de var fakat bunu soymuyoruz. 15-20 dk bekleyip ılık su ile yıkıyorum ben genelde banyodan önce uyguluyorum.

+ Cildinize çok ferah çok temiz bir his veriyor.

+ Siyah noktalara "çok az" etki ediyor, gözenekleri açıyor.

- Çok uzun sürede kuruyor.

- Pratik ve gerekli bir ürün değil.

Fiyatı indirimle 8,90 gibi bir şeydi.

Bu arada alakasız olacak ama avon da far bazı çıkarmış 10 Tl gibi bir fiyatı var merak eden varsa bakabilirler. Başka yazıda görüşmek üzere öpüldünüz :)





28 Mar 2013

Neutrogena Tek Adımda Makyaj/Yüz Temizleyici

























Herkese merhabalar,

Bugün sizlere blog arşivimde olmazsa içimin rahat etmeyeceği bir üründen bahsedeceğim. Bir sene önce Fatmamla keşfetmiştik bunu. İkimiz de çok seviyoruz bunu <3 Bir an önce yaz gelsin ve biz yine birlikte olalım! Konumuz dünyanın en güzel keşfi,üşengeçliğime derman olan bu güzel ürün. Üşengeçliğe derman olmak ne demekse J


Tek tek göz makyajımı,yüz makyajımı temizlemeye üşendiğim vakitlerde bunu alıp güzelce yıkıyorum yüzümü. Fondöteni,makyajınızı güzelce temizliyor. Eyeliner ve rimelde yetersiz ise bir kez daha yıkayıp üzerinden geçiyorum.

Bu ürünün başka artısı güzelliği de yağsız olması, cildimde asla yağlanmaya sebep olmadı. Bu kadar övgü yeter der, fiyatının 14,90 Tl olduğunu söyler, herkesi öper giderim J

27 Mar 2013

İnglot Amc Bronzer / No76








Herkese selamlar!

Bugün sizlere İnglot’un bu bronzerından bahsedeceğim. Bronzer demeye bin şahit ister. İnglot’un beni hayal kırıklığına uğratan pigmentasyonu neredeyse hiç olmayan bu bronzer 5 adet renkten oluşuyor. Açıktan koyuya doğru giden bu renklerin neredeyse hepsi aynı. Bir tek en alttaki birazcık renk veriyor o kadar. Testerını denediğimde bu kadar değildi anlamadım yani. Kutudakinde böyle bir sorunla karşılaştım bir daha da gidemediğim için kaldı öyle.


Alırken ordaki kız bana hem far hem bronzer olarak kullanabileceğimi söylemişti. Kullanabilirsiniz elbet, rengini çıkarabilirseniz tabi. Kalıcılığı konusunda yine çok başarısız. Fiyasko! Çok üzüldüm yani inglotta böyle kalitesiz bir şey bulamadığım için. Aşağıdaki resmin üst kısmında gördüğünüz gibi. Alttaki ise renklerin karışımı. Bütün reklerin karışımını iyiiiiiiicee fırçaya aldığınızda renk veriyor o da birsürü ürün aldığınız için toz toz görünüm yapıyor.






Ah İnglot şu farlarındaki kalitenin yarısını bu ürüne verseydin. Ürün 47 Tl ve ben %60 indirimle aldım iyi ki ! yoksa şu an kafamı duvara vuruyor olurdum. Gerçi %60 indirimli hali bile hak etmiyor ama neyse. Merak edenlere ise içeriği;







Başka yazıda görüşmek üzere hoşçakalın!


26 Mar 2013

Rimmel London Apocalips/101 Celestial


























Hepinize selamlaar

Sizlere Türkiye’ye yeni gelen Rimmel’in Apocalips rujundan bahsedeceğim. Elimde sadece bu renk var fakat Luna’yı da en kısa zamanda edinmek istiyorum. Gelelim benim tanıtacağım ruja; Dünyanın en güzel pembelerinden.


Baktığınızda gloss gibi. Fırçası,ambalajı hatta yapısı bile benziyor. Ama sürümü o kadar kolay ki, likit yapıda. Gloss sürdüğünüzde hisettiklerinizi unutun çünkü ne yapış yapış ne de dudaklarınızda kuruma asla yapmıyor. Birkaç saat dudağınızda hiç bozulmadan kalıyor. Kalıcılık olarak çok bir şey beklemeyin ama fazlasıyla seviyorsunuz ruju. Sadece kokusu acayip ama rahatsız edici değil. En favorilerim arasına yerleşti bile çoktan. Eminim sizler de makyaj çantanızdan ayırmayacaksınız.

Watsonslarda satılıyor 12,90 Tl fiyatı var. Verdiğiniz her kuruşa değiyor. Sevgilerimle,öperim :)



Çekiliiişlerr :))

Koyu kırmızının harika çekilişi için tıktık



inturkey'in çekilişi :))
Makyajmanya'nın çekilişi :)
kozmetik hikayeleri'nin sevimli çekişiii :))
LAME ve DORE'nin çekilişiiii :))
Alışveriş<3 Makyaj 'ın renkli çekilişi inanın en cok o la SENZA' nın içinde kini merak ediyorummmmm :)

25 Mar 2013

Bahar geldiğinde mi ben böyle olurum Yoksa böyle olduğumda mı gelir bahar?

Merhabalar :))
Geçenlerde mervemle bi inglot alışverişi yapmıştık %60 indirim yüzümüzü fazlasıyla güldürdü. :) Hele ki benim :) :) :)
En sevdiğim renk sarı ve farını görünce ve indirimle 1o tl gibi bie fiyata gelen süper şirin renkte farlarım oldu :), sarı,turuncu,kahve far ve 1 tanede en sevdiğim tonlarda bir ruj aldım :)
Sarı ve turuncuyu çok seviyorum göz kapağımda ,panda gözkapaklarımda ampul etkisi yaratıyor :)
Buyruuun :


Malesef küçük palet yoktu :/ bende Gratis'ten aldığım sempatik kutuya koydum altlarını sabitlemek amaçlı buzdolabındaki çiğköftecinin numarası yazan magnetli kartı tersten uhuladım ve kendi paletimi yapmış oldum :)
Sizin için küçük bir uygulama yaptım 3 rengi bir arada görmeniz için :)





-Far bazıyla uyguladım burada,9 saat sonra bile çok az bir renk kaybı vardı. :)
-Pigmentasyonları ve kalıcılıkları tahmin ettiğimden iyi
-Koyu yeşil bir kalemle tamamlamak istedim çünkü giysime uyuyordu :)
-Bir rimelle de tam istediğim görüntüyü vermiş oldum :)



Aldığım günden itibaren yağmur mu yağmadı dolumu kar mı fırtına mı.. :D oysa nasılda heveslenmiştim sürüp çıkıcam diye :( Bir an önce güneş geri gelsin ve bu fresh makyajımı yapabiliyim :))



Rujuna ayrı bayıldım rengi birazkoyu çıkmış fotoğrafta ,fakat dudağımda çok hoş duruyor kalıcılığı malesef çok iyi değil,fakat kurutmuyor.
Harika renk veriyor. :) %60 İndirimle 10 tl hemde :)
Sizlerde renkli farları seviyorsanız nude tonları arada bi ,bi köşeye itelim ve şöyle canlı canlı şeyler sürelim :) Çok çıtır geliyo bana :))
Sevgiyle kalın, Fatma :))

Mac Love Connection Far




Hepinize merhabalar J


Sizlere bugün mac’in mineral farlarından Love Connection isimli farından bahsedeceğim.

Bu farın reklerinin tam benlik olduğunu düşünüp almıştım. Krem rengi olan kısmı terracota şeklinde. Diğer tarafı ise çok güzel bir kahve. Pigmentasyon- kalıcılık açısından çok başarılı buldum. Kahverengi kısmında krem rengine göre daha iri ışıltılar barındırıyor.

Ayrıca krem rengi kısmı aydınlatıcı olarak çok sevdim. Ben baz kullanmıyorum ama eminim bazla 10 üzerinden 10 bir duruşu olabilir. Diğer bir artısı ise diğer farlardan daha büyük gramaja sahip olması der, hepinizi öper giderim J


Saç Bakım Rutini

























Herkese mutlu günler :)

Sizlere saç bakımı rutinimden bahsedeceğim bugün.

Öncelikle saçlarımı 1 numarada gördüğünüz Elseve'in Arginine Direnç Dökülme Karşıtı Şampuanıyla yıkıyorum. Benim saç diplerimde böyle minik sivilce tarzında şeyler çıkıyordu. Bunu kullandıktan sonra yok olduğunu fark ettim. Hiçbir kaşıntıya,alerjik reaksiyona sebep olmadı diyebilirim. Dökülme karşıtı olarak sunulmasına karşın ben öyle bir etkisini görmedim. Fiyatı 8,90 diye hatırlıyorum.

2 numarada gördüğünüz Down Under Natural's Argan Oil Sıvı Saç Kremini banyodan çıkınca saçlarıma bolca sıkıp saçlarımı tarıyorum. İndirimle 10 Tlye almıştım. Yazısı için

Maske olarak haftada bir, en fazla iki kez kullandığım 3 numaradaki Watsons Biralı Saç Maskesi çok çok memnunum deliler gibi seviyorum! Saçlarımı yumuşacık yapıyor, çok güzel kokuyor. Koskocaman ambalajı ise sadece 8.90 Tl.

4 Numarada gördüğünüz o şey ile aşk yaşıyoruz! Schwarzkopf Got2b 4 güne kadar dümdüz etki falan diyor tabi 4 gün yıkamadan duramam. Ama nemli saçıma sıkıp kuruttuğumda mis gibi dümdüz saçlarım oluyor. Dalgalı-kıvırcık saçlıysanız pek işe yaramayabilir. Fiyatı ise 15,99 Tl ve sadece watsonslarda malesef.

Gelelim 5 numaraya; Avon Argan Oil Saç Serumu saçlarınızdaki "pamuk şekeri" görünümünü düzelten bir ürün. 30 ml  beybi bir ambalajı var. Argan yağı içeriyor mu? Hiç sanmam :) Önemli olan işini yapması ki yapıyor. Saçlarınızı ağırlaştırabilir kullanımı abarttığınızda ayrıca sadece uçlara uygulamaya dikkat. İndirimde oluyor hep. 7,90 Tl.

Ve son olarak 6 numara Gliss Isıya Karşı Koruyucu Sprey ilk başlarda hiç sevmemiştim kokusunu-kendisini. Ellerimi yapış yapış ediyor. Fakat sonradan gördüm ki koruyor saçlarınızı. Fiyatı ise 11,90Tl.

Benim kullandıklarım bunlar. Siz saçlarınızı korumak için neler yapıyorsunuz?

23 Mar 2013

Mart Favorileri/Sık Kullanılanlar
































Herkese tekrardan merhabalar :)

Bir önceki yazımda sizlere martta sık kullanılanları yazacağımı söylemiştim. Hemen başlayalım;






















Cilt Makyajımda;

* The Balm Face Primer: Bu yüz bazı kadınlar günü indiriminde kaptığım bir üründü. İyi ki almışım o kadar memnunum ki! Sürer sürmez kadifecik bir cildim oluyor + ambalajına bayılıyorum ❤

* Rimmel London Match Perfection Kapatıcı: Bu ürünü bir haftadır kullanıyorum aslında, şimdilik sevdim gibi.

* Balm Shelter Renkli Nemlendirici: İşte bu benim gözbebeğim! Bendeki en açık/light rengi. Bunu ne zaman sürsem herkes cildimi çok beğeniyor. Kapatıcılığı yok denecek kadar az ama cildinizle harika bir şekilde bütünleşiveriyor. Uzunca süre kullanacağım galiba.

* Essence Home Sweet Home Allık: Ben bu allıkları hiçbir yerde bulamadım malesef. Oda arkadaşım turuncusunu bulmuş benim için almış ona da burdan teşekkürlerimi ileteyim :* Pembe olanını hala görebilmiş değilim :(

* The Balm Sexy Mama Transparan Pudra: Balm shelter; cildim karmadan yağlıya dönük olduğu için gün içinde parlama yapıyor. İşte bu benim büyük kurtarıcım baştacımdır. Çantamdan eksik olmaz.





















Göz Makyajımda;

* Balm Jovi Palet: Balm Jovi'nin bu paletinden başka hiçbir far kullanmadım desem yeridir. Tam benlik!

* Maybelline Rocket Maskara: Dökülme yapmaya başladı. Anlattıkları kadar harika değilmiş malesef. Ama sık sık kullandım.

* Essence SuperFine Eyeliner: Bu aralar yaşantım çok yoğun hızla makyaj yapıp çıkmam gerekiyor. Benim en çok vakit kaybettiğim kısım eyeliner. İşte bu da benim için biçilen kaftanlardan o kadar basit ki sürümü! Kalıcılığı da güzel efendim.






















Dudaklarda;

* The Balm Lip Gloss: Bu glossu çok sevdim. Normalde hiç kullanmam ama bunun dudaklarımı yakmasına bayıldım :) Dudaklarımdaki yaraları da iyileştiriyor vallahi! Yapış yapış değil,kokusu harika. Merak edenlere ismi "Pink My Lemonade"

* Nivea Vitamin Shake Lip Balm: Hafif ışıltı veriyor,nemlendiriyor. Ruj yerine bunu kullandım desem yeridir.

* Roc Lip Balm: Bu ürünü kullanalı birkaç gün oldu. Nemlendirmesi o kadar güzel ki dudaklarımı yumuşacık yapıyor. Çok çok çok sevdim!

Gördüğünüz gibi bu ay pek makyaja ayıracak vaktim olmadı. Siz neler kullandınız , yorumlarınızı beklerim, öpüldünüz :)


22 Mar 2013

Rimmel London 050 Live Pink Allık


























Herkese selamlar,

Bugün sizlere Rimmel'in bu minik mi minik,sevimli mi sevimli allığından bahsedeceğim. Bu güzel şeyi watsonsta görünce dayanamayıp almıştım. İyiki de almışım çünkü tam çantanıza atmalık,makyaj çantanıza rahatlıkla sığacak boyutta. Bunların büyük boyları da vardı, ancak allık bitirme gibi bir huyum hiç olmadı. Dibi görünen allığım bile yok!

























Rengi belli olsun diye iyice sürdüm. Böyle çok canlı bir pembe,içinde de şeftalilikler var tabiki. Kalıcılık olarak çok birşey beklemeyin. Toz bir ürün ve gün içinde illa ki birkaç defa tazeleme istiyor. Gerek ambalajının kullanışlılığı, gerek boyutu, gerek rengi, gerek fiyatı her şeyiyle süper!

Ben çok sevdim bu allığı,fırsatım olursa başka reklerini de deneyeceğim.

Ürün 4gram 9.90 Tl ve sadece Watsons'larda satılmakta.

Bir sonraki yazı mart ayında sık kullanılanlar olacak, görüşmek üzere :)

21 Mar 2013

Biri Maske Mi Dedi? :)

Merhabalar :))
Maske hastasıyım ben evet başka açıklaması olamaz,yüz,saç,ayak... farketmez ki her türlü herrr :)
Size elimdeki saç maskelerimden bahsedicem. Saçıma bir perma yaptırmışlığım oldu sene 2010 1 Ağustos, üzerinden 2 yıl 8ay 21 gün geçti ve halen daha uçlarda 13 cm püskülü duruyor :/ inatım ki kestirmiyorum cünkü benden giden her 1 cm saç evlat acısı gibi içime oturuyor :(
Kullandığım maskelerle ben o 13 cm'i harika muhafaza ediyorum sonsuz kırık olsada belli bile olmuyor :)
Aşağıdakiler deneyimlerim sonucunda bizımla olanlar:
Soldan sağa;
Bi nanesi olmayan,boşuna paramı yutmuş ürünler bunlara verdiğim paraynan gider sinemaya girerdim :(
Avon Naturals serisinin kiraz çiçekli saç maskesi:
 -Kutusu feci sempatikti ve kiraz çiçeği ayrıntısına takılıp alıvermiştim.
-Son olarakta kokusu bi faciya , ya Body Shop'un bana huzurla sevdirdiği Kiraz Çiçeği kokusunu sabote eden bu manasız şey... yeter çok bile sana bu fotoğrafını çekip 2 satır yazmak..
Pantene'in Aqua Light serisinin Besleyici saç spreyi tıks' nden ne kadar memnun kalıp bu maske içinde aynı hayalleri kurduysam sonuç bi fiyasko sakınlıkla denemeyin :( 5-6 tl bişeydi.
*Az önce öyle güzel bir poşetle son yolculuklarına uğurladım ki...

Gelelim Watsons'un saç maskesine:
Papatya özlü bu saç maskesini pek beğenmedim karşılaştırmasını,aynı serinin bira özlü olanıyla yapıyorum. Bunu bitirince direk bira özlü olan maskemi alıcam :)
-Yapışkan bir yapıda öncelikle elinizde ovuşturarak ısıtın öyle saçınıza uygulayın derim oldukça başarılı üstelik 8 lira :)
-Çok para vermeyeyim,saçımı yumuşacık etsin bakımını yerine getirsin ha bide bereketli olsun diyosanız; serilerin arkalarında ki açıklamaları okuyup almanızı öneririm. Benim favorum Bira Özlü olani.
bitpaptyaaaaaaaa.

Ve bir gaflet anı: satış elemanının"bu saçlar bi harika dostum !" gazıyla alınmış ürün:
 Toni&Guy'un saç maskesi :( Ykm'nin indirimli anında beni rehin alan ve saçlarıma sonsuz övgü yapan pis yalancı senin yüzünden 40 tl bayıldım şuna ! ve sen kasadaki güzel bayan utanmadan 4 ay taksite bağlamışsıın beni halen sinsi sinsi taksidini yatırıyorum haberin yok tabi!
-56 tl den 40 tl ye düştü diye aldım yaa :( indirim var sonuçta. kafaişte.
*Aklıma geldikçe bi hoş oluyorum.
-Ürün silikon yapıda uyguladıktan hemen sonra duruluyorsunuz ve saçta silikon tabaka oluşturup onarım yaptığını idda ediyor.
-Üzülerek söylüyorum ki en çok işe yarayan maskem bu! belki 40 kısmı canımı acıtıyo ama oy ben kuruduktan sonra saçlarımı nere koyam :D
-Bi oldu bittiye gelip aldığım bu üründen çok memnunum severek kullanıyorum hatta uzun süredir kullanıyorum kıyarsanız paranıza alabilirsiniz.
*Demeden edemiycem;40 tl'yi asla haketmiyor taş çatlasa 19.90 tl veririm oda 200 ml bide etkisi gözle görünür diye :)
Sevgiyle kalın
FATMA :)

Mucizelere İnanır Mısınız? :)

Merhabalar :)
Mucize diye bişey var ki bunu görmezden gelemem, çünkü görmüş olduğunuz 2 alakasız ürün beni belkide yıl geçmiştir ki mutlu eden :) En sık kullandıklarım olarak şu ana kadar yazmadığım için sizden özür dilerim bebeklerim..:
Watsons green tea serisinin yeşil çaylı kil maskesi ve Pantene' in aqua light serisinin Ağırlaştırmayan 2 fazlı besleyicisi.
Watsons'ın kendi markası olan harika kil maskesiyle başlayayım. :)
-Yaklaşık 8 aydır benimle bu ürün ve 300 gram ki yarılayamadım bile , ben ki üşenmeksizin maske yapan biriyim haftada 2 bazen 3 kez bile yaptığım oluyor.
-Çünkü bıraktığı etkiyi çok seviyorum.
-Cildinizde 20 dakika kalıyor evet bir kil maskesi gibi gerip taşlaşmıyor ama varsa yüz yıkama pedinizle ılık suda kolayca durulanıyor ve sonuç bi harika.
-Korka korka denemek için aldım fakat tek geçiyorum :*
-Fiyatı 10 tl civarındaydı.( ay bu çok denemek için parama kıyamam diyosanız miniş boyu da var 2-3 tl ye , bence bir şans verin ve cildinizdeki o yumuşacık beybicikliyi görün :))
Gelelim belkide aldığım 23965. saç spreyime :)
-Bu yenilenen şişesi önceden üzerinde saçların kolay taranacağı vs yazıyordu.
-Evet süper rahat taranıyor,saçlarımın taranma problemi şuan için yok çünkü dümdüz :/, fakat perma yaptırdığım dönemde tanıştık kendisiyle o gün bu gündür ayrılamıyoruz.
-Öncelikle kokusu bi harika yani şaçımı yumuşacıklığına yumuşacıklık katmasının yanında kokusu yok muuuuu :))
-Schwarzkopf Gliss serisinin kokularına düşman biri olarak şiddetle Pantene'in bu harika spreyini öneriyorum. Ayrıca : schwaokgfıdjgıı ne okuyabiliyorum ne de ctrl+c siz yazabiliyorum :(
-Fiyatı 11.90 tl Watsons,, 12,75 tl Gratiste :D onun dışında hemen hemen tüm marketlerde satılıyor :)
*herbirkuruşunuhakediyor :)
Sevgilerr Fatma :)

20 Mar 2013

İmdat! Önyargılı Olduğum Markalar!

Herkese selamlaar,

Bugün ben sizlere bir sorunumdan sıkıntımdan bahsedeceğim. Ben bazı markalara karşı ön yargılıyım. Bazıları marka olarak genel,bazıları o markanın rujudur,rimelidir falan filan.

Uzatmadan gireyim konuya;

* Maybelline markasının rujlarına karşı müthiş önyargım var yani sanki o rujlar bana hiç mi hiç yakışmıyor,dudaklarımda güzel durmuyor çatlamış dudağa sürülen ruj hissi veriyor. Ve bazı ürünlerini gereksiz pahalı buluyorum.

*Loreal'in cilt bakım ürünlerinin geneli uygun. Anti-age serileri dışında. Ama ne yazık ki gel gelelim bu uygun fiyatları renkli kozmetik ürünlerinde göremiyoruz. Fondötenlerine önyargım var, deneyesim gelmiyor o derece yani. Sadece telescopic maskara ve super liner ını seviyorum o kadar.

*Maxfactor! bu markanın kendisinden başlı başına nefret ediyorum lütfen sevenler bana kızmasın :) O kadar pahalı ki bu yiğidimiz mac'le yarışır,hatta sollar gider. Geçenlerde bir likit rujunu denedim. (lipfinity) Fiyatı 48,90! Hadi geçtim fiyatını. Sürdükten sonra bir kurudu allahım dudağıma sanki badana yapmışım. Dudağınızı yalasanız da lip balm da sürseniz çatlak görünüme büründü hayatımda öyle iğrenç bir şey görmedim. 48,90 ı bırak, 2tl ye satsalar alınmaz.

Sizin böyle önyargılarınız var mı? Kurtulmam için neler/hangi ürünler tavsiye edersiniz?

Hepiniz öpüldünüz :)

18 Mar 2013

Wishlist

























Herkese selamlaar, pazartesi sendromunu atlatanlar,atlatamayanlar!

Dünkü kendimi gaza getirip hazırladığım Gereksiz para harcamaya son! yazımdan ötürü, ha bir de canım arkadaşım, biriciğim Aysel'in blogunda bir wishlist hazırladığını gördüm. Dedim ki ben neden yapmayım böyle birşey hem de bunu planlamışken.

Sıvadım kolları başladım araştırmalara. Aslında araştırmam sadece iki ürün üzerineydi. Geri kalan 3 ürün kafamda hep vardı. Neyse gelelim;

1- Clinique Chubby Stick: Clinique'inn bu ürününe neden böyle taktım bilmiyorum ama denesem, bir tane edinsem hevesim geçecek biliyorum. Kozmetiğe açız ya niye böyle.. Araştırma yaptığım ürünlerden biri buydu, renkleri konusunda tabi :) pembe tonlardan birinde karar kıldım.

2- M.a.c Viva Glam Nicki: Bu aslında bir koleksiyon rujuydu artık tamamen satışta diye biliyorum. Onu mac te uzaktan bakıp seviyorum :) Her neyse aşığım bu ruja yahu!

3- M.a.c PaintPot Painterly: Araştırma yaptığım 2.şey de buydu tabi renkleri konusunda. Aslında böyle internetten olmuyor da gidip kurcalamak lazım. Ama painterly aklımda kaldın şimdilik haydi bakalım.

4- M.a.c Studio Finish Concealer: Aslında bu da çok bereketliymiş. Bu ürün olmasa da olur ya :)

5- Face and Body Fondöten: Tam bana göre! Öyle hafif öyle cıvık su bazlı kocaman! Daha ne olsun? Benim için üretilmiş allahım!

Şu liste yaklaşık 300 Tl tutarında, her ay bir tane alınabilir. Diğer ıvır zıvırlara bir dünya para yatırıyorum gözüme gözükmüyor. Ama kararlarım kesindir.

Gelelim bunlar arasında bir sıralama yapacak olursam;

1-Viva Glam Nicki
2-Face and Body
3-Paint Pot
4-Chubby Stick
5-Studio Finish

Bu şekilde. Bakalım neleri alabileceğim, sizin almak istedikleriniz neler :)

17 Mar 2013

Gereksiz Para Harcamaya Son!

Herkese selamlar!

Hepimiz kozmetik düşkünleri olarak o kadar çok gereksiz harcama yapıyoruz ki evde sığdıracak yerimiz kalmıyor, hatta farkında olmadan aynı rujdan,ojeden almaya kadar ilerliyor bu durum. Sizlerle aldığım birkaç karar var onları paylaşmak istedim.

* Gratis/Watsons gibi yerlerde ıvır zıvırları doldurup doldurup alışveriş yapmak yok!

* O kadar ıvır zıvıra harcadığım para yerine gidip mac'ten istediğim ürünleri alacağım.

* Elimdeki bütün duş jelleri,şampuanlar,losyonlar bitecek. Bunlar bittikçe yenisi alınacak.

* Sadece büyük indirimlerde the balm,essence,rimmel vs çok sevdiğim markalardan alışveriş yapılacak.

Gerçekten mantıklı düşündüğümüzde o kadar çok gereksiz şey alıyoruz ki 50,60 tl lik watsons gratis gibi yerlerden. Bunun yerine o paraya gidip en çok istediğimiz bir ürünü alabiliriz değil mi?

Siz neler düşünüyorsunuz bu konuda, bu kurallar haricinde neler ekleyebilirim?

16 Mar 2013

Çekiliş Sonucu

Herkese selamlar,

İlk çekilişimizin sonuna geldik. Öncelikle çok teşekkür ederiz herkese katılımlarından dolayı aslında bu kadar ilgi beklemiyorduk çok çok mutlu ettiniz hepinize kocaman teşekkürler. Yaptığımız elemeler sonucunda bazı kişilerin aynı adresle katılması vesaire derken elemeyle 143 kişi katılma hakkı kazandı.

Şanslı kişi "meltem demir". Meltem mail adresini kontrol edip bize haber verirsen iki gün içinde, pazartesi günü hediyelerin kargoya verilecek. Katılıp kazanamayan arkadaşlar üzülmesin çünkü sık sık çekilişlerimiz olacak. Takipte kalın hepinize tekrardan teşekkürler, öpüldünüz :)


12 Mar 2013

8 Mart Kadınlar Gününüzü Kutlarım :)

Merhabalar;)
7 Mart'ı 8 Mart'a bağlayan gecelerin bir önemide 8 e kurduğum çalar saatim olmuştur. O saat çalacak ve alışveriş başlasın!
Bi heycan bi panik kapıpta elimde kalanlar,aklımda kalan elbet oldu ama öğrenci olunca bakalım kaç aya ödenecek bunlar :))
*Migrosu sevme nedenlerimden biri çılgın %50 indirimleri :)) sıra 23 nisanda tabu monopoly indirimlerinde :)) istediğim oyunları almak için 2 aya kredi kartımı kapamalıyımmm..
Dove koltuk altı stiği ve sprey deodorantı kokusu harika ve yıllardır vazgeçemiyorum ara ara aynı serinin farklı kokularının denesemde bunlar benim kürkçü dükkanım. :) ikisi 8 tl ye geldi gelmedi :)
*Alt kısımda L'oreal ve Nivea'nın kuru ciltler için olan kremi. L'oreal i yedekledim,Nivea'da %95 bitkisel iddaasıyla merak ettiğim için aldım. Henüz denemedim. (L'oreal 11,Nivea 10 tl civarıydı :)
*Neutrogena dudak stiği 3.75 tl görünce aldım gitti hiç ihtiyacım yoktu. Blistex'im bitince deneyeceğim.
Gratis'e gelelim şöyle ki hep bu indirimi bekledim aylardır içimde yatsada bu ürünler sabrın sonu selamet.;(%50 indirimden aldıklarım)
*The Balm Primer uzun süredir aklımda indirimi bekliyordum. HARİKA HARİKA bi HARİKA! Sürdüğünüz andan itibaren kadifecik bir cildiniz oluyor ve makyaj için çok güzel bir zemin oluşturuyor.
* The Balm Sexy Mama transparan pudra bir fiil 3 gündür kullanıyorum makyajımı sabitlemek için ideal renkleri bozmadan istediğim sonuca ulaşabiliyorum.(10.5 tl ye geldi.)
*The Balm Meet Matt(e) mat farları olan çok sempatik bir palet renkleri en sık kullandığım tonlar, pigmentleri güzel yani toz pembe pek bi renk veremiyor bana ama muhtemelen benimle alakalı. :/(25 tl ye geldi.)
*The Balm Schwing Eyeliner sürümü biraz el alışkanlığı gerektiriyor hata kabul etmiyor.Simsiyah oluşu hoşuma gitsede sanırım alışma sürecim devem edicek.(11 tl ye geldi)
*The Balm Cheater Rimel çok çok çok beğendim hiç topaklanma yapmadan olmayan kirpiklerimin oluşunu kanıtladı. Çok sevidim (15 tl ye geldi.)
*Eklips makyaj süngeri yedek bulunsun diye aldım çok memnunum.
*Amazing tırnak üstü törpüsü üşenmeyip denersem bildiricem. :)
*Miniş far paletciği sırf sarı far zaafım için aldım renk verirse benimdir,renk vermezse hiç benim olmamıştır.!
Öylesine Clarie's e girdim ve %70 indirimdeki hoşuma giden takıları aldım kullanmayacağımı düşünsemde çok ucuzlardı dayanamadım aldım bazılarını belki beğenen bi arkadaşım olur veririm. :) Fularda sırf puantiye diye 7 tl ye düşmüştü kaçırmadım. :)

Geriye kalan tüm siyah nokta bantlarının ve yağ emici mendillerini topladım. Mendilleri Merve için aldım :) Eminim çok işini görcek. :)) %40 indirim harika bişey harika! Devam Gratis kim tutar seni.

İndirimsiz yapılan alışveriş benim için hep hayal kırıklığı olmuştur fakat bu kez uçtum işte :)

Sevgiyle Kalın
Fatma :)

Project 10 Pan

Merhabalar :)
Çoğumuzun masası alıpta bir köşede kalan ürünlerle dolu aslında sanırım az olandan başlayıp bitirmek gerekli sizinle paylaşmak istedim, binevi bir sorumluluk bunlar bitmeli size bunları bitirdiğimi söylemeliyim. :) Çoğunu gözüm bir daha görmek istemesede ziyan olsun istemediğimden sürüp sürüştürücem :))


Aralarında biteceğine üzüleceğim bir tek Japanese Cherry Blossom'um var o kadar diğerleri karsamba yapmasınlar artık :/



 *Clean&Clear'ın toniğiyle beraber süper ucuza aldığım peelingi içindeki kumcuklu yuvarlaklar pek cilde zarar vermiyor gibi ama ben hassasiyetten ve ara ara çıkan sivilcelerimden ötürü kullanmıyorum. Elimde ki peelinngler artık vücut için geçerliler 3 banyoluk canın var cicim.
*Pantene'in hiç bir amacı olmayan saç serumumu mu diyim ne ki bu? bi cacığa yaradığı yok. :/ Su dalgası yaptırdığım zamanlar pek bir hevesle saç ürünü deniyodum artık geride dibi kalan ürünlerim kaldı bi kaç sürüp hop çöpe :)




*Oriflame'in 2 yıl önce bir heves aldığım yüz kremi neymiş cilt rengini açarmış ay ışığı gibi parlatırmışta teeeeeee... Sırf bit diye olmadık yerlere yağlıyımda seni gör.
*The Body Shop'un gına getiren çilekli body butter ı bitsin bi süre yenilemeyeceğim bu 2. bıkışım ama bi kaç aya özleyip alıyorum elimde değil.:) ha nemlendirmesinde çok memnunum butterlar benim bebeklerim.
*Yves Rocher 'in vücut losyonu severek kullanıyorum cantaya atmalık :) unutmuşum bi köşelerde bulunca dedim bunuda hiç ediyim elden çıksın. (Minik şişelerimi mervem için saklıyorum zira miniş koleksiyonu yapıyor.:)
*Vaseline nemlendirici Şok'ta 2tl ye görüp al gitsin yaptığım kremim bitmiyor sanki ürüyor bilemedim bereketin dibi, acaba üretici firma bereketli olsun diye içine prinç tanesimi attı? Kokusunu anlayamasamda tüm çabam bitsin diye olucak.


*Çoğu genç kızın başına gelen 3 kozmetik ürünü;
1) Nivea Cherry kiss (liseeeliii vardı yaaağ liseelii)
2) Şeffaf rimel (tabiikiii gerçekten kıvrık parlak ve sağlıklı hem niye inanmıyosun ki al bak değince parmağmı boyamıyo ki eihihih :) / ffff ya illaki dedik bunları ergenliğin bünyeye verdiği çaktırmadan Makyaja Giriş I kısmındaki kandırımlarımız :)
3)Tabiki AVON göz makyaj temizleyicisi :(! ne kadar havalıydı oysa bir zamanlar benim gözümde ahh her ay kataloğunu beklediğim o günler ey gidiiiiiiy! Nolur bit 2 yıldır bitemedin bi.Bitte bi makyaj temizleyicisine para harciyim. Öyle rimelin yanında beleşe geldin diye zaten gözümde bi değerin yok,yağlısın diye iyice kinliyim bit te bi atıyım seni .
*Toplu fotoğrafta olmayan fakat dibinde kalan Benefit'in benetit'i sempatik bişey yanaklarım için ideal severek kullandım biticek. (şişesi lavink'e (merve))
*Nivea neden o 6 yıl önceki cherry kiss'ini çıkar mıyor ki? O dönem kapandı ve halen daha elime o kadar sevdiğim ve o kadar harika renk veren bi balm geçmedi. :/ Şöyle ki elinde dibi bile varsa bana satın yalvarabilirim kokusunu bile özledim burnumda tütüyor. :( bu stiğide bi umut aldım belki o rengi ,o yapıyı yakalar diye ama pehhh halt etmiş. Blistex'ime biraz ara verip bunu hayatımdan çıkarmak istiyorum. Nivea yetkilisi keşke göresin şu feryadı. Sen üret ben kolilerce alıyım torunumun torununa kalsın ...
*Japanese Cherry Blossom'um Merveyle bir alana bir bedavadan kapıverdiğimiz vücut spreyimiz bitsin istiyorum durdukça sanki kokuları değişiyor bitsin yenilerini deneyeyim :)

*Avon'un Magnify rimeli, şeffaf rimelimden sonra ilk rimelim makyaj temizleyicisini bedavaya getiren cicim :) Çok severek kullandım halen daha kullanımda 2 yıl oldu banamısın demiyor fakat kararlıyım bitmesi için 20 gün :))

20 güne kalmaz bir çoğu çöpe gider fakat kalan olursada en kısa zamanda gözüm görmesin istiyorum bunları..
Sevgiler Fatma. :)


Günlük Cilt Temizliğim

Merhaba arkadaşlar :) Uzun bir süredir yazamıyorum,okulumun başlangıcıders al bırak işlerim o kadar yoğundu ki bir de farabi öğrencisiyim. Bir çok resmi protokol işleri girdi araya yani eve gelip yemek yiyip stres ve uykuyla geçti zamanım. :/
Ne mutlu ki hiç bir sorun çıkmadan hallettim işlerimi ve işte karşınızdayım. :) Bir kaç post arka arkaya giricem. İşte bu anı bekliyorum günlerdir! :)
Kış aylarında özellikle yanaklarım,burnumun üzeri çok kuruyor, bi insanın alnı çenesi kururmuymuş? Kuruyor vallahi dudaklara hiç girmiyorum. :))
Birçok ürün denedim,olmuyor olmuyor olmuyor..Ama şansa alıp denediğim bu ürün kombinlerim BİZIMLA!

 İşte cildimi 2 haftada ciddi derecede toparlayan ürünler;
Soldan sağa;
The Body Shop Nutriganics yüz yıkama köpüğü
The Body Shop Nutriganics tonik
L'oreal Triple Active Fresh yüz kremi
Bioderma yüz serumu
Bioderma göz altı kremi
Gratis burun bandı

%98 Bitkisel olduğunu iddaa ediyor ki kokusu resmen küçükken yol kenarlarından kopardığımız  papatya olamamış bitkinin kopan noktasındaki beyaz sütümsü sıvı gibi.
Yıkama köpüğünün kokusu pek gelmiyorda,tonik ilk 5 dakka allaam burnuma geliyo gidiyo geliyo gidiyo...
*Kokusunu bile göz ardı edebiliyorum cünkü çok memnunum.
*Kupkuru cildimi canlandırdı. Bu seri kuru ciltler için deneme boyları bunlar korka korka aldım fakat çok memnunum.
*Köpük (eyeliner dışında ) cildi tüm makyaj kir tozdan arındırıyor. Üzerine tonikle geçiyorum pamuk hala beyaz ;)
*Tonik yüzümde gerilme yapmıyor aksine kadife gibi oluyor. Fakat o etki uzun sürmüyor o yüzden hemen bir nemlendiriciye ihtiyaç duyuyorum.
L'oreal'in bu ürünü benim için yaratılmış :) Çok ince bir dokusu var jel gibi fakat krem anında emiyor ve nemlendirmesinden şuan için memnunum.
Yalnız son 3 gündür yanak kulak arası kısmım çok kuruyor ve krem pek etki etmiyor gibi aklıma takıldı bi kıllandım heran elden çıkarabilirimli gibi bilemiyorum. Belki bir şans daha diyorum ve bir süre daha benimlesin  ;)

Gece yatmadan önce serumumu sürüyorum,bu 2. tüp oldukça memnunum yatıştırıyor yüzümü ve sabah bir ışıltıyla uyanıyorum. :) Bitsin gene alıcam gene ve gene..
Göz kreminide çok severek kullanıyorum.Tavsiye edebilirim. :)

Dudaklarıma gelirsem :) sabah uyanınca evden çıkarken otobüse binmeden otobusten inince sınıfa girince derste ders bitince ...... yemekten sonra ödev anında tv karşısında yatarken... sabla bla bla
Her ne kadar 80 dakikada bir sürün desede Blistex'in bu dudak stiğini tek geçerim neler neler denemedim...

 Sürer sürmez dudaklarım emiyor tadı ve kokusuda rahatsız edici değil çok memnunum.
Bir de bu ürünü varki gerçekten rahatlatıcım tüm gerilmeyı kuruluğu alıyor bir 10 15 dakika yeterli :) Tadı kokusu ve dudakları beyazlatması gün içinde tercih etmediğimden gece yatarken harika bi seçim oluyor.

Unutmadan burun bantları evet bunlar gerçekten siyah noktalarınızı çıkarıyor.Arkadaşlarıma zorla denettiriyorum ve şimdiye kadar bi işe yaramıyo yaaaa diyen olmadı. :) Şiddetle tavsiyemdir, en son gratisin ürününü aldım oldukça memnunum. Gidipte niveanınkine 12 15 tl vereceğime 8 Mart indiriminde stokladım, çok mutluyum.

Aaa bir de cildimiz kuru ve biz nasıl banyo yaparak cildimizi temizliyorsak su içerekte vücudumuuzu temizlemeye önem verelim, artık elim su şişeme daha sık gidiyor ve cildim oldukça toparladı. Hatta gözlerime inanmakta zorluk çeksemde gözaltı morluklarım sanki bi ferahladı morarmaktan vazgeçiyor hele 1 haftadır ayyyyy!! :)) acaba 20 yıl sonra gözümmü alıştı dicemde çevreden de alınca böyle yorumlar inanıyorum buna. :))

Sevgiyle Kalın ;
Fatma :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...