26 Şub 2013

Cilt Bakımı Rutini

Herkese selamlar,

Tatildeyken tembellik yapmak olmaz deyip ne yazsam derken aklıma cilt bakım rutini geldi. Ben de kendi cilt bakımı rutinimi sizlerle paylaşacağım.

* Öncelikle; karmadan yağlıya dönük, kışın alın bölgesi çok kuruyan bir cildim var, yağlı ciltliyseniz bilmeniz gereken ilk şey yağlı makyaj temizleyici kullandıktan hemen sonra cildinizi iyice yıkamak.

* İkinci önemli adım ise asla makyajla uyumamak. Her cilt tipi için geçerli evet ancak akneye meyilli ise zaten cildiniz, özellikle fondöten ile uyursanız sabah bir sivilce patlaması size merhaba diyebilir.

* Üçüncü adım cildi güzelce nemlendirmek. Yağlı ciltli olmanız sizin krem kullanmanıza engel değil, cildinizi daha çok yağlandıracağını düşünüyorsanız burada yanlışınız var demektir. Su bazlı nemlendiriciler tercih ederek sivilcelenmeyi önleyebilirsiniz. Unutmayın ki nemsiz bir cilt her zaman erken yaşlanır.

Gelelim benim uyguladıklarıma;

Cilt makyajımı öncelikle Olay'in bu temizleme sütüyle iyice temizliyorum.Temizlemesinden çok memnunum, ayrıca cildimde herhangi bir soruna yol açmadı.

Göz makyajımı temizlemek için ise Clinique'in göz makyaj temizleyicisini kullanıyorum.Çift fazlı, yağlı bir ürün. Makyajı zorlanmadan çıkarıyor. Uyguladıktan hemen sonra yıkama ihtiyacı hissediyorum.








 Makyajımı temizledikten sonra yüzümü Body Shop'un çay ağacı özlü temizleme jeli ile temizliyorum. Bu serinin daha önce yüz köpüğünü bitirmiştim o da çok başarılıydı, bundan da çok memnun kaldım. Ciltteki fazla yağı alıp harika bir şekilde temizliyor. Ferah bir kokusu var.







Temizledikten sonra cildime Sebamed'in yağlı ciltler için çıkardığı serinin toniğini uyguluyorum. Yazısı mevcut, tık tık









Yüzümü nemlendirme aşamasında Nivea'nın Pure&Natural serisinden olan bu su bazlı nemlendirici kremini kullanıyorum. %95 doğal içerik vs diyor, ne kadar doğrudur bilemem. Cildimde hiçbir soruna yol açmadı nemlendirmesi gayet başarılı.





Göz çevresi için ise Caudelie'nin bu göz/dudak için olan göz kremini kullanıyorum, dudaklarıma tercih etmiyorum açıkçası. Toplu iğne başı kadar iki nokta tüm gözünüze yetiyor. Bayılıyorum.









Benim cilt bakımı rutinim böyle. Siz neler yapıyorsunuz cildinizi korumak amaçlı?
Sevgiyle kalın :)

3 yorum:

  1. tuy azaltıcı harıcınde rutınım yok desem yerıdır :)
    mımlendım bende senı mımledım cevaplamak ıstersen http://yelkenlikiz.blogspot.com/2013/03/iste-beklenen-mim.html burada sorular;)

    YanıtlaSil
  2. Ay canım seve seve :) İşe yarıyor mu bari o kremler?

    YanıtlaSil
  3. :) valla bende ıse yaradı dıyebılırım asagı yukarı 1,5 aydır kullanıyorum cok ısıme yaradı desem yerıdır cosmed kullandım ben yakında blogda yazısını yazıcam ;) seve seve cevaplayacagın ıcınde ayrıca cok sevındım :D

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...